Cappuccino éclairs

      Reacties uitgeschakeld voor Cappuccino éclairs

Cappuccino éclairs

Categorie Snoepgoed
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Materialen

  • spuitzak met glad mondje
  • bakplaat met bakpapier

Wat gaat er in

  • 40 gr boter
  • zout
  • 50 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 5-6 theelepels oploskoffie
  • cacaopoeder
  • 1-2 eetlepels basterdsuiker
  • 80-100 gr poedersuiker

Hoe maak ik het klaar

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Breng 1 dl water met de boter aan de kook.
  • Voeg een mespunt zout toe en voeg, als de boter is opgelost, de meel toe.
  • Roer het tot een samenhangende massa en klop er van het vuur af één voor één de eieren door.
  • Blijf kloppen tot een dik glanzend beslag is ontstaan.
  • Doe dit over in de spuitzak en spuit op de bakplaat 6 brede strepen van 12 cm.
  • Bak de éclairs in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Klop de slagroom met 4 theelepels oploskoffie, 1/2 theelepels cacao en de basterdsuiker stijf.
  • Knip de éclairs open en vul ze met de koffieroom (bewaar de rest voor het garneren).
  • Los 1-2 theelepels oploskoffie in 1 eetlepel heet water op en roer dit
  • druppelsgewijs door de poedersuiker tot een glad glazuur ontstaat.
  • Bestrijk de éclairs met het glazuur en garneer met de overgebleven koffieroom.
  • Bestuif de room met cacao.