Cappuccinocake

Porties: 12
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 275-300 gram suiker
  • 300 gram boter
  • 5 gesplitste eieren
  • 375 gram gezeefde bloem
  • 2 zakjes cappuccino oploskoffie DE of Nescafé
  • zout
  • 2 perziken vers of uit blik *, in stukjes
  • 30 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop de suiker met de boter romig en roer er één voor één de eidooiers door.
  • Voeg in gedeelten de bloem, het cappuccinopoeder en 3/4 dl water toe.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het bloemmengsel.
  • Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ± 1 uur gaar.
  • Laat de cake op een rooster afkoelen en garneer hem voor het serveren met de perziken en de gekonfijte sinaasappelschilletjes.
  • - Perziken uit blik zijn al gehalveerd en kunnen meteen als garnering worden gebruikt. Verse perziken moeten eerst ontveld en in suikersiroop gegaard worden.
  • Dompel de perziken ± 30 seconden in heet water, zodat u het velletje gemakkelijk kunt verwijderen. Halveer de perziken en verwijder de pit.
  • Breng 200 gr suiker met 2
  • dl water aan de kook, voeg de perziken toe en laat ± 30 minuten zachtjes
  • koken tot de perziken mooi zacht en glanzend zijn. Laat de perziken in de
  • suikersiroop afkoelen.
  • U kunt de cake ook met één van deze lekkere boters serveren.
  • Honingboter: 50 gr boter, op smaak gebracht met 1-2 theelepels
  • bloemenhoning.
  • Sinaasappelboter: 50 gr boter met 1 theelepel geraspte sinaasappelschil en 1-2
  • theelepels sinaasappellikeur.
  • Tijmboter: 50 gr boter, op smaak gebracht met 1 theelepel tijmhoning en 1
  • theelepel fijngesneden tijmblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake