Caprese II

Maak dit gerecht niet meer dan 3 uur van tevoren klaar.
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 mozzarella kaasjes
  • 2 grote vleestomaten niet te rijpe
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 plantje vers basilicum of een flinke theelepel gedroogd basilicum
  • peper

Instructies

  • Maak een dressing van de olijfolie, de balsamicoazijn en wat zout en peper.
  • Pers er de knoflookteentjes door, voeg een flinke hoeveelheid versgesneden of 1 theelepel gedroogd basilicum toe en meng alles goed.
  • Snijd de tomaten in heel dunne plakjes.
  • Snijd de mozzarellakaasjes in plakjes van ± 3 mm dik.
  • Leg de tomaat- en mozzarellaschijfjes om en om dakpansgewijs op een rond bord met de vorm van het bord mee en giet er de dressing over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Italië