Captains dinner

Captains dinner

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram krieltjes voorgekookte
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 400 gram kapucijners uit pot
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 200 gram zilveruitjes uit pot
  • 4 karbonades
  • 50 gram boter
  • 200 gram augurken
  • 1 pot piccalilly

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden

Aardappelen

  • Meng in een ovenschaal de aardappels met een scheutje olie en een beetje zout en bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Bloemkool

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar en giet af.

Captains dinner

  • Pel en snijd de ui in ringen.
  • Giet de kapucijners af en spoel schoon.
  • Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit.
  • Voeg de uien en de kapucijners toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Roer de Amsterdamse uien erdoorheen.

Karbonades

  • Bestrooi de karbonades met een beetje zout en peper en snijd de karbonades aan de vetrand in.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
  • Voeg als de karbonades bijna klaar zijn de boter toe en laat de boter smelten.

Serveren

  • Serveer het gerecht met de augurken en piccalilly.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees