Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 350 gram krieltjes voorgekookte
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 400 gram kapucijners uit pot
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 200 gram zilveruitjes uit pot
- 4 karbonades
- 50 gram boter
- 200 gram augurken
- 1 pot piccalilly
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
Aardappelen
- Meng in een ovenschaal de aardappels met een scheutje olie en een beetje zout en bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
Bloemkool
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar en giet af.
Captains dinner
- Pel en snijd de ui in ringen.
- Giet de kapucijners af en spoel schoon.
- Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit.
- Voeg de uien en de kapucijners toe en bak circa 4 minuten mee.
- Roer de Amsterdamse uien erdoorheen.
Karbonades
- Bestrooi de karbonades met een beetje zout en peper en snijd de karbonades aan de vetrand in.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
- Voeg als de karbonades bijna klaar zijn de boter toe en laat de boter smelten.
Serveren
- Serveer het gerecht met de augurken en piccalilly.