Carbonades Flamandes

Carbonades Flamandes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gr runderlappen in reepjes
  • 100 gr spekblokjes
  • 2 uien in ringen
  • 4 laurierbladeren
  • 6 kruidnagels
  • 2 deciliter donker bier
  • 1 deciliter runderbouillon
  • 2 eetlepel bloem
  • handje tijm geknipt
  • 2 eetlepel citroensap

Instructies

  • Roerbak uien, spek en vlees in boter tot het vlees aan alle kanten bruin is.
  • Doe nu de bloem erbij en roerbak nog 3 minuten.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het ongeveer anderhalf uur stoven

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met aardappels.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België