Carpaccio met Parmezaanse kaas

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 325 gram runderfilet
  • 70 gram raketsla of andere sla
  • 25 gram Parmezaanse kaas aan één stuk

Voor de marinade:

  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zout grofgemalen peper
  • 1/2-1 theelepel suiker

Instructies

  • Verpak het rundvlees luchtdicht in aluminiumfolie en leg het 31/2 uur in het vriesvak.
  • Spoel de citroen af met heet water en wrijf hem droog met keukenpapier.
  • Trek met een citroentrekker strengetjes uit de citroenschil en pers het sap uit de vrucht.
  • Roer 3 eetlepels citroensap door de olie, pers er het teentje knoflook door de knijper bij en roer tenslotte de strengetjes citroenschil door de marinade.
  • Breng op smaak met peper, zout en suiker.
  • Was de sla en laat de bladeren uitlekken.
  • Neem het vlees uit de diepvries en snijd het met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
  • Verdeel die over 4 borden, leg de raketsla er decoratief bovenop en druppel er de citroenmarinade over.
  • Rasp de Parmezaanse kaas flinterdun en strooi die over de carpaccio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië