Carpaccio met Parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 325 gram runderfilet
- 70 gram raketsla of andere sla
- 25 gram Parmezaanse kaas aan één stuk
Instructies
- Verpak het rundvlees luchtdicht in aluminiumfolie en leg het 31/2 uur in het vriesvak.
- Spoel de citroen af met heet water en wrijf hem droog met keukenpapier.
- Trek met een citroentrekker strengetjes uit de citroenschil en pers het sap uit de vrucht.
- Roer 3 eetlepels citroensap door de olie, pers er het teentje knoflook door de knijper bij en roer tenslotte de strengetjes citroenschil door de marinade.
- Breng op smaak met peper, zout en suiker.
- Was de sla en laat de bladeren uitlekken.
- Neem het vlees uit de diepvries en snijd het met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
- Verdeel die over 4 borden, leg de raketsla er decoratief bovenop en druppel er de citroenmarinade over.
- Rasp de Parmezaanse kaas flinterdun en strooi die over de carpaccio.