Carpaccio van aubergine met fricandeau en mozzarella

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines
  • zout
  • 100 g mozzarella
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) pesto
  • 12 plakken fricandeau
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) basilicum gehakte / vers of diepvries

Instructies

  • Snijd de aubergines in dunne plakken.
  • Bestrooi ze met zout en zet ze weg in een vergiet met een bord dat verzwaard is met bijvoorbeeld een vol conservenblik.
  • Snijd intussen de mozzarellakaas in dunne plakjes.
  • Halveer de helft van de tomaatjes.
  • Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en bak ze kort in olijfolie in een grillpan of in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Leg de plakjes in een ronde waaiervorm op 4 borden.
  • Bestrijk ze licht met pesto.
  • Verdeel de dubbelgevouwen plakken fricandeau met ertussen mozzarella en halve tomaatjes over de aubergine.
  • Strooi er versgemalen peper over en garneer met basilicum en de rest van de tomaatjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

• In plaats van aubergine is courgette ook lekker.
• De fricandeau kan worden vervangen door parmaham.

Wijnadvies:

Ga voor een volsmakende witte wijn. Hier zal een cépage Chardonnay mooi combineren, of een Chardonnay uit Zuid-Afrika, Californië of Australië. Wie een strakke en frisse wijn zoekt: ontkurk een fles Muscadet sur Lie (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten