Carpaccio van aubergine met fricandeau en mozzarella
Ingrediënten
- 2 kleine aubergines
- zout
- 100 g mozzarella
- 150 g cherrytomaatjes
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) pesto
- 12 plakken fricandeau
- versgemalen peper
- 2 eetlepel(s) basilicum gehakte / vers of diepvries
Instructies
- Snijd de aubergines in dunne plakken.
- Bestrooi ze met zout en zet ze weg in een vergiet met een bord dat verzwaard is met bijvoorbeeld een vol conservenblik.
- Snijd intussen de mozzarellakaas in dunne plakjes.
- Halveer de helft van de tomaatjes.
- Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en bak ze kort in olijfolie in een grillpan of in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Leg de plakjes in een ronde waaiervorm op 4 borden.
- Bestrijk ze licht met pesto.
- Verdeel de dubbelgevouwen plakken fricandeau met ertussen mozzarella en halve tomaatjes over de aubergine.
- Strooi er versgemalen peper over en garneer met basilicum en de rest van de tomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
• In plaats van aubergine is courgette ook lekker.• De fricandeau kan worden vervangen door parmaham.