Carpaccio van champignons

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 teen knoflook
  • 500 g grote champignons
  • 1 citroen
  • enkele kers/cherrytomaatjes voor de garnering
  • ca. 50 g gemengde slablaadjes
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie

Instructies

  • Doe de olijfolie in een kommetje.
  • Roer de knoflook uit de knijper door de olie.
  • Smeer 4 borden met behulp van een kwastje dun in met de olijfolie.
  • Verwijder het lelijke stukje bij de onderkant van de stelen van de champignons.
  • Snijd de champignons in zo dun mogelijke plakjes.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Halveer de kleine tomaatjes.
  • Verdeel de slablaadjes over het midden van de borden.
  • Leg een paar gehalveerde tomaatjes op de sla, leg de plakjes champignon om de sla heen en besprenkel ze met de rest van de olijfolie.
  • Bestrooi de plakjes met fijngehakte peterselie.
  • Garneer het gerecht met een partje citroen dat wordt gebruikt om deze carpaccio te besprenkelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

• Bestrooi de plakjes champignon met piepkleine blokjes rode paprika.
• Voeg aan de knoflookolijfolie wat pesto toe.

Wijnadvies:

Een ferme Chardonnay kan altijd.
Uitdagender is een lichte rode wijn: Corbières, Minervois, Côtes du Rhône-Villages, Chileense Merlot, Australische Shiraz (16-18ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch