Carpaccio van champignons
Ingrediënten
- 5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1 teen knoflook
- 500 g grote champignons
- 1 citroen
- enkele kers/cherrytomaatjes voor de garnering
- ca. 50 g gemengde slablaadjes
- 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
Instructies
- Doe de olijfolie in een kommetje.
- Roer de knoflook uit de knijper door de olie.
- Smeer 4 borden met behulp van een kwastje dun in met de olijfolie.
- Verwijder het lelijke stukje bij de onderkant van de stelen van de champignons.
- Snijd de champignons in zo dun mogelijke plakjes.
- Snijd de citroen in partjes.
- Halveer de kleine tomaatjes.
- Verdeel de slablaadjes over het midden van de borden.
- Leg een paar gehalveerde tomaatjes op de sla, leg de plakjes champignon om de sla heen en besprenkel ze met de rest van de olijfolie.
- Bestrooi de plakjes met fijngehakte peterselie.
- Garneer het gerecht met een partje citroen dat wordt gebruikt om deze carpaccio te besprenkelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
• Bestrooi de plakjes champignon met piepkleine blokjes rode paprika.• Voeg aan de knoflookolijfolie wat pesto toe.
Wijnadvies:
Een ferme Chardonnay kan altijd.Uitdagender is een lichte rode wijn: Corbières, Minervois, Côtes du Rhône-Villages, Chileense Merlot, Australische Shiraz (16-18ºC).