Carpaccio van gemarineerde zalm

Carpaccio van gemarineerde zalm

Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zalm
  • 150 gram suiker
  • 175 gram zout
  • 10 gram peper grof gemalen
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte dille
  • 1 eetlepel(s) olijfolie

Als garnituur:

  • enkele mooie witte champignons
  • 1 citroen
  • 1 kleine venkel in dunne ringen gesneden
  • 100 g raketsla rucola
  • 2 eetlepel(s) bieslook fijngehakte
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • peper

Instructies

  • Haal met een pincet alle graten uit de zalmfilet.
  • De suiker, het zout en de gemalen peperbolletjes mengen. Ongeveer 1/5 van dit mengsel in een rechthoekige, ondiepe geëmailleerde schotel strooien en de zalmfilet met het vel naar onderen erop leggen.
  • De zalmfilet bestrooien met de dille en vervolgens bedekken met de rest van het zoetzoute pepermengsel.
  • Een houten plankje, verzwaard met een gewicht van ongeveer 1 kg, op de zalmfilet leggen en zo 24 uur in de koelkast laten marineren.
  • De zalmfilet uit de droge marinade halen en heel even onder stromend water schoonspoelen. De zalmfilet drogen met een doek en insmeren met 2 eetlepels olijfolie.
  • De zalmfilet met een zeer scherp mes in schuine, dunne plakjes snijden, zoals voor gerookte zalm. De zalmplakjes over de borden verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten