Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Als garnituur:
- enkele mooie witte champignons
- 1 citroen
- 1 kleine venkel in dunne ringen gesneden
- 100 g raketsla rucola
- 2 eetlepel(s) bieslook fijngehakte
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- peper
Instructies
- Haal met een pincet alle graten uit de zalmfilet.
- De suiker, het zout en de gemalen peperbolletjes mengen. Ongeveer 1/5 van dit mengsel in een rechthoekige, ondiepe geëmailleerde schotel strooien en de zalmfilet met het vel naar onderen erop leggen.
- De zalmfilet bestrooien met de dille en vervolgens bedekken met de rest van het zoetzoute pepermengsel.
- Een houten plankje, verzwaard met een gewicht van ongeveer 1 kg, op de zalmfilet leggen en zo 24 uur in de koelkast laten marineren.
- De zalmfilet uit de droge marinade halen en heel even onder stromend water schoonspoelen. De zalmfilet drogen met een doek en insmeren met 2 eetlepels olijfolie.
- De zalmfilet met een zeer scherp mes in schuine, dunne plakjes snijden, zoals voor gerookte zalm. De zalmplakjes over de borden verdelen.