Carpaccio van rosbief
Ingrediënten
- 200 gram rosbief
- 6 zwarte olijven
- 1 theelepel kappertjes
Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 theelepel Balsamico azijn
- 1 eetlepel peterselie gehakte
- 1 eetlepel bieslook gehakte
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- zout versgemalen peper
Voor de garnering:
- ¼ krop lollo rosso
- ½ wit casinobrood
Instructies
- Verdeel de plakjes rosbief dakpansgewijs over vier borden.
- Ontpit de olijven en snijd ze in dunne ringetjes.
- Bestrooi de rosbief met de kappertjes en de olijvenringetjes.
- Klop in een kommetje een dressing van de olijfolie, zonnebloemolie,
- Balsamico azijn, peterselie, bieslook en witte wijnazijn.
- Leng de dressing met water tot de juiste dikte aan en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de dressing over de rosbief.
- Was de sla, dep ze droog en garneer de bordjes met wat kleine slablaadjes.
- Geef er toost met roomboter bij.