Carpaccio van rosbief

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram rosbief
  • 6 zwarte olijven
  • 1 theelepel kappertjes

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel Balsamico azijn
  • 1 eetlepel peterselie gehakte
  • 1 eetlepel bieslook gehakte
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • zout versgemalen peper

Voor de garnering:

  • ¼ krop lollo rosso
  • ½ wit casinobrood

Instructies

  • Verdeel de plakjes rosbief dakpansgewijs over vier borden.
  • Ontpit de olijven en snijd ze in dunne ringetjes.
  • Bestrooi de rosbief met de kappertjes en de olijvenringetjes.
  • Klop in een kommetje een dressing van de olijfolie, zonnebloemolie,
  • Balsamico azijn, peterselie, bieslook en witte wijnazijn.
  • Leng de dressing met water tot de juiste dikte aan en breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de dressing over de rosbief.
  • Was de sla, dep ze droog en garneer de bordjes met wat kleine slablaadjes.
  • Geef er toost met roomboter bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië