Carpaccio van tonijn met olijven

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram tonijnfilet
  • 50 gram olijven met pimento gevulde
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel tijm verse of gedroogde
  • zout
  • peper
  • 1 mespunt suiker
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Snijd de olijven in dunne plakjes.
  • Knijp het teentje knoflook fijn en meng het met het citroensap, de tijm, een
  • snufje zout, een snufje peper, de suiker en de olie.
  • Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog.
  • Snijd de tonijn in heel dunne plakjes en leg ze naast elkaar op vier borden
  • Besprenkel de vis met de knoflookdressing en verdeel de plakjes olijf erover.
  • Variatie:
  • Vervang het citroensap door limoensap, gebruik verse koriander in plaats van
  • tijm en strooi er lente-uiringetjes en stukjes ontvelde en ontpitte tomaat over
  • in plaats van olijf.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Italië