Cashew chicken met shii-take

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Conimex Ketjap Asin
  • 1 Conimex Maaltijdpakket Cashew Chicken
  • 300 g kipfilet
  • 200 g shii-takes
  • 6 lente-uitjes
  • Conimex Wok Olie
  • 300 g worteltjes geschrapte (dunne)
  • 2 eetlepel(s) fijn gehakte selderij

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de noedels (uit het pak) toe en kook deze in ca. 3 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en meng met de kipkruidenmix (uit het pak).
  • Maak de shii-takes zo nodig schoon (meestal is dat niet nodig) en snijd ze in vieren of plakjes.
  • Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in lange repen en de worteltjes in schuine dunne plakken.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de plakjes wortel 3 minuten.
  • Wok daarna de kipstukjes 5 minuten mee.
  • Voeg de shii-takes en de lente-uitjes toe en wok nog 2 minuten.
  • Roer de sojasausmix (uit het pak) en 3 dl water erdoor en ca. 2 minuten zachtjes laten koken.
  • Schep de afgekoelde noedels, de selderij en de cashewnoten (uit het pak) erdoor en wok nog 1 minuut.
  • Schep de cashew chicken in diepe borden of kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Atjar Tjampoer en Mango Chutney en Sambal Brandal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Je kunt in plaats van de kipfilet ook (rauwe) garnalen wokken en in plaats van selderij kan je ook koriander gebruiken. Voeg dan ook een beetje limoensap toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters