Celestinos à la reine

      Reacties uitgeschakeld voor Celestinos à la reine

 

Celestinos à la reine

hartige friture pannenkoek
Categorie Pannekoeken & Poffertjes
Keuken Italië, Spanje
Totale tijd 50 minuten
porties 4
Auteur Ben J. Kuyper

Materialen

Wat gaat er in

  • 350 g bloem
  • snufje zout
  • 1/2 l melk
  • 3 eieren
  • 50 g gesmolten, afgekoelde boter
  • 2 stijfgeslagen eiwitten
  • boter
  • ca 400 g kippevlees
  • 2 eetlepels kalfsjus
  • tandenstokers
  • eiwit
  • paneermeel
  • frituurvet

Hoe maak ik het klaar

  • Van bloem, zout, eieren, melk, boter en eiwitten op de gewone wijze een beslag maken, hiervan dunne, gladde flensjes bakkken.
  • Ieder flensje bedekken met een dunne laag puree van kippevlees, waaraan wat jus de veau is toegevoegd, oprollen en het flensje (eventueel omgebogen), met tandenstoker dichtgepend, paneren à l'anglaise en in de hete frituur mooi goudgeel afbakken.

Tips / Opmerkingen

Varianten:

1) i.p.v. kip neemt u kalkoen, ander gevogelte, overgebleven stukje wild;
2) i.p.v. puree maakt u een ragoût van bloem, boter en bouillon, vult deze
met flinters vlees.