Celestinos à la Reine

Geniet van deze heerlijke hartige frituurpannenkoek met dit recept voor Celestinos à la Reine.
Porties: 4
Total time 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • Een snufje zout
  • ½ liter melk
  • 3 eieren
  • 50 g gesmolten afgekoelde boter
  • 2 stijfgeslagen eiwitten
  • Boter
  • Ongeveer 400 g kippenvlees
  • 2 eetlepels kalfsjus
  • Tandenstokers
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een beslag en bak dunne, gladde flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dunne laag puree van kippenvlees waaraan wat kalfsjus is toegevoegd.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l’anglaise en bak ze mooi goudgeel in de hete frituur.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Varieer door kalkoen, ander gevogelte of overgebleven stukjes wild te gebruiken in plaats van kip.
  • Maak in plaats van puree een ragoût van bloem, boter en bouillon en vul deze met flinters vlees.
Geniet van deze heerlijke Celestinos à la Reine als een smakelijke traktatie!

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Italië / Spanje