Champignon kerriesoep

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte kokos
  • 75 gram ui
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels milde kerriepoeder
  • ¼ liter kippenbouillon (tablet)
  • 100 gram champignons
  • 125 gram lente-uitjes
  • 200 gram tahoe
  • 1 theelepel miso (sojabonenpasta)
  • 4 sneetjes sesamknäckebröd

Instructies

  • Breng de kokos in 1/2 liter water aan de kook, pureer dit met een staafmixer, knijp het per portie in een theedoek uit en van de kokosmelk op.
  • Snipper de uien en laat ze in de hete olie glazig worden.
  • Strooi de kerrie over de uien en laat ze nog 2 minuten fruiten.
  • Blus af met de kokosmelk en de bouillon en breng de soep op matig vuur aan de kook.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de voorjaarsuitjes schoon, was ze en snijd ze schuin in ringen (houd enkele ringen apart voor de garnering).
  • Voeg de champignons en de voorjaarsuitjes bij de bouillon.
  • Snijd de tahoe in blokjes en roer die samen met de miso door de soep.
  • Laat het geheel nog 5 minuten koken en verdeel de soep dan over 2 borden.
  • Garneer met de achtergehouden voorjaarsui.
  • Serveer het knäckebröd bij de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep