Champignonhoedjes gevuld met chorizo

Champignonhoedjes gevuld met chorizo

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 kastanjechampignons
  • ¼ rode paprika
  • 50 gram chorizo stukje
  • ¼ zakje verse peterselie
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • ½ eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 3 eetlepel(s) medium dry sherry

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (gasoven stand 4).
  • Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
  • Was de paprika en maak hem schoon.
  • Hak de champignonsteeltjes, de paprika en de chorizo fijn in een hakmolen. Knip de peterselie fijn.
  • Los in een kommetje de bouillonpoeder op in 3 eetlepels heet water.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Laat de chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Laat de champignonsteeltjes en de paprika ca. 3 minuten meebakken, en laat het vocht iets verdampen.
  • Schep de peterselie erdoor.
  • Vul de champignonhoedjes met het chorizomengsel.
  • Druk het voorzichtig aan en zet de champignonhoedjes naast elkaar in de ovenschaal.
  • Strooi het paneermeel erover.
  • Schenk de bouillon en de sherry ertussen.
  • Laat de champignonhoedjes in het midden van de oven in ca. 15 à 20 minuten bruin en gaar.
  • Serveer de champignonhoedjes warm of lauwwarm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas / Warme hapjes
Land van herkomst Spanje