Champignons, haricots verts en krieltjes in balsamico

Gegrild biefstukje met Champignons, haricots verts en krieltjes in balsamico

Ik had van de week trek in een lekker paardenbiefstukje maar ik had geen zin in "gewoon" champignons en ui erbij. Ik heb dit ervan gemaakt…..Gegrild biefstukje met Champignons, haricots verts en krieltjes in balsamico. Oor 4 personen, zonder biefstuk 3 punten per persoon. Biefstuk ligt eraan hoe zwaar je hem zelf neemt,die van mij was 250 gram, dat is 3 punten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram Cela vita minikrieltjes
  • 300 gram haricots verts gehalveerd
  • 400 gram kastanje champignons
  • 300 gram sjalotjes gehalveerd
  • 15 ml Mazzetti cremaceto balsamico crème
  • 2 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 1 bosje verse tijm klein gehakt
  • 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown
  • 2 groentebouillonblokjes verkruimeld
  • Pam olijfolie spray van de B&F shop deze is 0 punten!!
  • 150 ml water

eventueel

  • 1 paardenbiefstuk van 250 gram per persoon

Instructies

  • Spray wat Pam olijfolie spray in de pan en roerbak de sjalot 2 minuutjes op hoog vuur.
  • Doe de Greensweet Stevia Brown, de balsamico crème en de balsamico azijn en roer door elkaar.
  • Voeg het water, bouillonblokjes, haricots verts en de krieltjes toe, roer goed om en laat alles even goed warm worden.
  • Doe de deksel op de pan en laat 20 minuutjes op laag vuur staan.
  • (Als je er ook biefstuk bij wilt eten, moet je ondertussen, nadat er 10 minuten van de 20 verstreken is mee beginnen!!!
  • Wij hadden een paardenbiefstuk va 250 gram per persoon, dan komt er 3 punten per persoon bij.
  • Laat je grillpan heet worden.
  • Spuit de biefstuk in met de Pam olijfoliespray en bestrooi hem met flink peper en zout.
  • Bak de biefstuk 4 minuten per kant op half hoog vuur.
  • Haal de biefstuk uit de pan, leg op een bord en pak hem goed in met aluminiumfolie.
  • Laat de biefstuk 10 minuten zo rusten (dat is voor medium rare)).
  • Als de 20 minuten pruttelen van het sjalot, sperziebonen, krieltjes mengsel voorbij is, doe je de champignons erbij.
  • Roer goed door elkaar tot het goed warm is en laat met deksel op de pan nog 10 minuten door pruttelen.
————————————————————————————————–