Champignonsoep 2

Champignonsoep van Astrid Veltman v3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 4 eetlepel(s) boter
  • versgemalen peper
  • ½ theelepel majoraan
  • 1 theelepel chilisaus
  • 1 dl witte wijn
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • peterselie

Instructies

  • Snipper de ui.
  • Was de champignons en vermeng ze met het citroensap.
  • Smelt 2 eetlepels boter en fruit hierin de ui.
  • Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg peper, majoraan, chilisaus en witte wijn toe en laat dit een kwartiertje sudderen.
  • Maak intussen bouillon van 1 liter water en de bouillontabletten.
  • Smelt in een andere pan de overige 2 eetlepels boter, roer de bloem erdoor en roer er steeds wat bouillon bij (de soep moet telkens aan de kook komen).
  • Roer de champignons bij de gebonden bouillon en laat de soep op een vlamverdeler nog 15 minuten pruttelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de soep bestrooid met peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep