Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 4 eetlepel(s) boter
- versgemalen peper
- ½ theelepel majoraan
- 1 theelepel chilisaus
- 1 dl witte wijn
- 2 groentebouillontabletten
- 2 eetlepel(s) bloem
- peterselie
Instructies
- Snipper de ui.
- Was de champignons en vermeng ze met het citroensap.
- Smelt 2 eetlepels boter en fruit hierin de ui.
- Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten mee.
- Voeg peper, majoraan, chilisaus en witte wijn toe en laat dit een kwartiertje sudderen.
- Maak intussen bouillon van 1 liter water en de bouillontabletten.
- Smelt in een andere pan de overige 2 eetlepels boter, roer de bloem erdoor en roer er steeds wat bouillon bij (de soep moet telkens aan de kook komen).
- Roer de champignons bij de gebonden bouillon en laat de soep op een vlamverdeler nog 15 minuten pruttelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de soep bestrooid met peterselie.