Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram champignons
- ½ deciliter droge witte wijn
- 20 gram boter
- 3 deciliter water warm
- 1 pakje champignonsoep
- ½ liter water
- citroensap
- crème fraîche
Instructies
- Was de champignons, snijd ze in plakjes en sprenkel er wat citroensap over.
- Smelt de boter 1 minuut op HOOG (100%), roer er de champignonplakjes door en smoor ze afgedekt 2 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
- Roer het pakje champignonsoep door het halve liter water, voeg de wijn eraan toe, doe de soep bij de champignons en kook dit 7 minuten op HOOG (100%).
- Roer de soep even, gevolgd door 3 minuten op MIDDEN LAAG (30%).
- Verdun de soep met het water en warm haar zo nodig weer in de magnetron op.
- Roer tot slot 2 eetlepels crème fraîche door de soep.