Chao Gai Yik

gegrilde kippenvleugels met honing en gember
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg. kip
  • 1 eetlepel(s) sojasaus donkere
  • 1 eetlepel(s) sojasaus lichte
  • 1 eetlepel(s) knoflook fijngehakte
  • 1 eetlepel(s) gember fijngeraspte
  • 1 eetlepel(s) rijstwijn Chinese
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 2 tl. vijfkruidenpoeder
  • olie om de grill mee in te vetten
  • 1 kleine komkommer in dunne schijfjes

Instructies

  • De kippenvleugels in een schaal mengen met beide sojasausen, de knoflook, de gember, de rijstwijn, de honing en het vijfkruidenpoeder.
  • Goed omscheppen.
  • Het vlees afdekken en minimaal 2 uur marineren.
  • Dan het rooster van een tafelgrill of de barbecue bestrijken met olie.
  • De grill verhitten.
  • De kippenvleugels aan 1 kant in 4-5 min. goudbruin grillen, keren en aan de andere kant ongeveer 4 min. grillen tot ze aan alle kanten goudbruin van kleur zijn.
  • De kippenvleugels op een groot bord leggen en garneren met schijfjes komkommer.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Azië / China