Cheesecake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Klop 250 gr roomkaas met 125 gr suiker romig.
  • Klop er dan 115 gr zure room, 1 theelepel vanille-extract en (de één na de
  • 2
  • eieren door.
  • Zet dit even apart.
  • Klop 100 gr boter romig, voeg er geleidelijk 135 gr suiker en afzonderlijk 2
  • eieren bij en klop tot de massa romig is.
  • Voeg er 1 eetlepel melk en 1 theelepel vanille-extract aan toe.
  • Zeef 110 gr bloem met 1 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel zout en meng
  • dan de droge ingrediënten met het botermengsel tot een beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven 5 cm hoge
  • springvorm met een doorsnee van 25 cm en spreid het beslag uit over de
  • bodem en de zijkanten (aan de zijkanten iets dunner).
  • Lepel het kaasmengsel voorzichtig op het beslag.
  • Bak de taart 40-45 minuten in een op 165°C voorverwarmde oven.
  • Meng 2 1/4 dl zure room met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel vanille-extract.
  • Spreid dit mengsel als een toplaag over de taart en bak hem nog ± 5 minuten.
  • Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Bedek hem met folie en zet hem minstens 4 uur in de koelkast om koud te
  • worden.
  • Desgewenst kunt u de bovenkant decoreren met schijfjes mandarijn of
  • sinaasappel, aardbeien, verse frambozen of welk fruit u lekker vindt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake