Klop 250 gr roomkaas met 125 gr suiker romig.
Klop er dan 115 gr zure room, 1 theelepel vanille-extract en (de één na de
2
eieren door.
Zet dit even apart.
Klop 100 gr boter romig, voeg er geleidelijk 135 gr suiker en afzonderlijk 2
eieren bij en klop tot de massa romig is.
Voeg er 1 eetlepel melk en 1 theelepel vanille-extract aan toe.
Zeef 110 gr bloem met 1 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel zout en meng
dan de droge ingrediënten met het botermengsel tot een beslag.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven 5 cm hoge
springvorm met een doorsnee van 25 cm en spreid het beslag uit over de
bodem en de zijkanten (aan de zijkanten iets dunner).
Lepel het kaasmengsel voorzichtig op het beslag.
Bak de taart 40-45 minuten in een op 165°C voorverwarmde oven.
Meng 2 1/4 dl zure room met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel vanille-extract.
Spreid dit mengsel als een toplaag over de taart en bak hem nog ± 5 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
Bedek hem met folie en zet hem minstens 4 uur in de koelkast om koud te
worden.
Desgewenst kunt u de bovenkant decoreren met schijfjes mandarijn of
sinaasappel, aardbeien, verse frambozen of welk fruit u lekker vindt.