CHIA zaad

      Reacties uitgeschakeld voor CHIA zaad

Chia zaden zijn een voorbeeld van een voedingsmiddel dat alles in zich heeft wat je lijf nodig heeft:

 • omega-3 vetzuren

  Chia zaden bevatten het hoogste percentage omega-3 dat te vinden is in de natuur. Dit verbetert de werking van je hersenen, verlaagt je cholesterol, verhoogt je weerstand en je hebt minder risico op hart- en vaatziekten!

 • vezels

  In vergelijking met lijnzaad bevatten chia zaden 25% meer vezels, maar minder calorieën! Vezels zorgen ervoor dat koolhydraten langzamer door het lichaam worden opgenomen. Zo blijft je bloedsuikerspiegel mooi laag. Perfect voor diabetici! Ook zorgt dit ervoor dat je je lang ‘vol’ voelt en geen neiging tot ‘snacken’ krijgt, wel zo prettig als je wilt afvallen.

 • antioxidanten

  We worden allemaal ouder, maar of je dat aan de buitenkant ziet hangt helemaal af van de hoeveelheid ‘vrije radicalen’ in je lichaam. Deze veroorzaken de veroudering van je huid (en je lichaam in het algemeen). Antioxidanten maken deze ‘vrije radicalen’ onschadelijk en voorkomen dat ze ontstaan. Chia zaden bevatten 30% meer antioxidanten dan bijvoorbeeld blauwe bessen.

 • proteïnen en mineralen

  Proteinen zijn essentieel om de cellen in je lijf fit en gezond te houden. Dit maakt chia zaden super geschikt voor sporters die hun prestaties willen verbeteren of in conditie willen blijven.

  Chia zaden bevatten ook een hoop mineralen, onder andere: 6x meer calcium dan melk (tegen botontkalking), 15x meer magnesium broccoli (anti-stress) en 3x meer ijzer dan spinazie (zorgt voor energie).

De feedback van mensen die chia zaden hebben geprobeerd zijn overweldigend. Met name op de volgende vlakken horen we veel positieve verhalen.

 • Bloeddrukverlagend

  Last van een hoge bloeddruk? Neem chia zaden en je problemen zijn voorbij. Chia zaden werken sterk bloeddrukverlagend.

 • Diabetes tegengaan

  Veel mensen met diabetes merken dat ze hun bloedsuikerspiegel goed onder controle kunnen houden met chia zaden. Hierdoor heb je minder insuline nodig. Personen die tot de risicogroep behoren komen hier zelfs uit door het gebruik van chia zaden!

 • Sterke nagels en haargroei

  Een tekort aan vitamine B betekent meestal dat je broze nagels hebt. Met chia zaden zul je merken dat je nagels sterker worden en harder groeien. Ook je haar gaat harder groeien. Allemaal tekenen van een vitaal lijf!

 • Super Stoelgang

  Moeite met de stoelgang? De vezels in chia zaden zorgen ervoor dat alles weer goed op gang komt en blijft. Daarnaast zorgt de chia gel, die ontstaat wanneer chia zaden in aanraking komen met vocht, ervoor dat een beschadigde darmwand zich weer herstelt!