Chicken gumbo
Ingrediënten
Voor de bruine roux:
- 80 gram bloem
- ¾ dl plantaardige olie
Voor de gumbo:
Instructies
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
- Roer de bloem erdoor tot een gladde massa.
- Laat de roux op laag vuur in 30-45 minuten mooi bruin worden, let op dat het niet verbrandt.
- Leg de kip met de pepers, laurier, tijm en zout in grote soeppan.
- Schenk er royaal water bij tot de kip onder staat.
- Breng aan de kook en laat ± 45 minuten zacht koken.
- Haal de kip uit de pan en snijd haar iets kleiner.
- Zeef de bouillon.
- Doe de roux in de soeppan, voeg de ui en knoflook toe en bak die ± 10 minuten mee.
- Roer de sperziebonen en paprika erdoor en schenk de bouillon erbij.
- Voeg de cayennepeper en tabasco toe en laat ± 1 uur zacht koken.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Roer voor het serveren de kip door de gumbo.
- Schep op een bord eerst wat rijst en schenk daaromheen de gumbo met kip.