Chili con carne van Els Jonker

Hoe moeilijk kan het zijn om zelf chili con carne te maken als je ongeveer de ingrediënten weet. Dan ga je gewoon aan de slag
Porties: 4
Total time 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 pot bruine bonen 600 gram
  • 1 grote rode paprika
  • 2 grote trostomaten
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree 75 gram
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Zout naar smaak
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 4 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 100 millimeter water

Instructies

  • Snij de kapjes van de trostomaten
  • Snij dan de trostomaten in vrij kleine stukjes
  • Doe ze in een bakje
  • Snij de kap van de paprika
  • Halveer de paprika en ontdoe de beide helften onder de kraan van de pitjes
  • Snij vervolgens de paprika in reepjes en de reepjes daarna in stukjes
  • Doe dit in een appart bakje
  • Haal de schil van de ui
  • Snipper de ui
  • Rasp de teentjes knoflook bij de ui in
  • Laat de bruine bonen vast uitlekken in een vergiet
  • Zet een braadpan op halfhoog vuur
  • Doe de 3 eetlepels zonnebloemolie in de pan
  • Fruit de uiensnippers met de knoflook 3 minuten
  • Draai het vuur hoog
  • Doe de 500 gram erbij en bak het rul
  • Voeg zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak toe tijdens het rul bakken
  • Bak op het eind de paprika mee
  • En bak als het gehakt gaar is nog 3 minuten door
  • Doe dan de tomatenblokjes erdoor
  • Voeg de 4 theelepels paprikapoeder en de halve theelepel chilipoeder toe
  • Doe de uitgelekte bruine bonen erdoor
  • En het blikje tomatenpuree
  • En tenslotte de 100 millimeter water
  • Warm het geheel even goed door

Notities / Tips / Wijnadvies

Volgens mijn dochter is dit een Chileens recept omdat het met chili begint
Ik vind bruine bonen typisch Hollands dus tja.
Ik heb het al vroeg in de middag gemaakt kunnen de lekker intrekken voor het avondeten
Wij eten er vanavond rijst bij, maar het is ook lekker met aardappelpuree
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland