Chili con carne

Chili con carne van Harry Bloksma

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bruine bonen
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 1 paprika rood, oranje of geel
  • 1 blikje mais
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) peterselie
  • eetlepel(s) chilimix

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  • Snijd de wortel over de lengte in tweeën herhaal dit nogmaals.
  • Snijd deze dan in blokjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Ik gebruikte de chilimix uit het boek spice wise.
  • Je vindt op internet genoeg chilimixen recepten of gebruik een kant en klare.
  • Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui.
  • Zodra deze glazig is voeg dan de paprika en wortel toe.
  • Bak dit gedurende een minuut of 5.
  • Voeg nu het gehakt toe en bak deze rul.
  • Voeg de tomatenstukjes toe.
  • Voeg nu de kruidenmix toe.
  • Voeg de mais toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Voeg nu de gepelde tomaten uit blik toe en druk deze met behulp van een pollepel in stukjes.
  • Voeg nu de bonen toe en laat nog een half uurtje stoven.
  • Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Rundvlees / Vlees