Chili groentesoep
Chili groentesoep
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 120 gram groene lomboks
- 1 liter kippenbouillon
- 1 grote aardappels
- ¼ liter tacosaus
- 1 eetlepel limoensap
- tortillachips
- plakjes limoen
- zout
Instructies
- Hak de ui fijn en deel de lomboks in vieren.
- Schil de aardappel en snijd hem in kleine reepjes.
- Verhit de olie in een grote steelpan en bak de ui zachtjes tot hij glazig is.
- Voeg de groene lomboks, de bouillon, de aardappel en de tacosaus toe, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten sudderen.
- Roer het limoensap erdoor en voeg zout toe.
- Serveer de soep met de tortillachips in soepkommen of op borden.
- Laat in elke soepkom of in elk bord een dun schijfje limoen drijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om de soep meer gevuld te maken, kunt u gekookte rijst toevoegen.