Chili groentesoep

Chili groentesoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 120 gram groene lomboks
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote aardappels
  • ¼ liter tacosaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • tortillachips
  • plakjes limoen
  • zout

Instructies

  • Hak de ui fijn en deel de lomboks in vieren.
  • Schil de aardappel en snijd hem in kleine reepjes.
  • Verhit de olie in een grote steelpan en bak de ui zachtjes tot hij glazig is.
  • Voeg de groene lomboks, de bouillon, de aardappel en de tacosaus toe, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten sudderen.
  • Roer het limoensap erdoor en voeg zout toe.
  • Serveer de soep met de tortillachips in soepkommen of op borden.
  • Laat in elke soepkom of in elk bord een dun schijfje limoen drijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Om de soep meer gevuld te maken, kunt u gekookte rijst toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep