Chilisoep met tacochips
Ingrediënten
- 2 grote gesnipperde ui
- 1 geperst teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 500 gram gehakt
- zout
- cayennepeper
- 1 paprika in reepjes
- 500 gr ontvelde tomaten in stukken
- 1 liter vleesbouillon
- 1 blik bruine bonen inh. 1 liter, uitgelekt
- 1 400 gram kidneybonen blik uitgelekt
- 3 eetlepels chilisaus
- 3 rode peper (pot) in stukjes
- 1 borrelglaasje tequila
- 1 zak tacochips inh. 125 gr
- 1 gedroogd Spaanse peper
- 75 gram belegen kaas
Instructies
- Bak de ui en de knoflook 5 minuten in de olie.
- Voeg het gehakt, zout en cayennepeper toe en bak het gehakt in 5 minuten rul.
- Bak de paprika 1 minuut mee.
- Voeg de tomaten, bouillon en bruine bonen toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep afgedekt 40 minuten koken.
- Warm de kidneybonen, chilisaus en jalapeñopeper ± 5 minuten mee.
- Roer er voor het serveren de tequila door.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Spreid de tacochips op een bakplaat uit.
- Verkruimel het Spaanse pepertje, vermeng het met de kaas strooi dit mengsel over de chips.
- Gratineer de tacochips onder de grill 5 minuten en bestrooi de soep ermee.