Chilisoep met tacochips

      Reacties uitgeschakeld voor Chilisoep met tacochips

Chilisoep met tacochips

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties10
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 2 grote gesnipperde ui
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gr gehakt
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 paprika in reepjes
  • 500 gr ontvelde tomaten in stukken
  • 1 liter vleesbouillon
  • 1 blik bruine bonen inh. 1 liter, uitgelekt
  • 1 400 gr kidneybonen blik uitgelekt
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 3 rode peper (pot) in stukjes
  • 1 borrelglaasje tequila
  • 1 zak tacochips inh. 125 gr
  • 1 gedroogd Spaanse peper
  • 75 gr belegen kaas

Bereidingswijze

  • Bak de ui en de knoflook 5 minuten in de olie.
  • Voeg het gehakt, zout en cayennepeper toe en bak het gehakt in 5 minuten rul.
  • Bak de paprika 1 minuut mee.
  • Voeg de tomaten, bouillon en bruine bonen toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep afgedekt 40 minuten koken.
  • Warm de kidneybonen, chilisaus en jalapeñopeper ± 5 minuten mee.
  • Roer er voor het serveren de tequila door.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Spreid de tacochips op een bakplaat uit.
  • Verkruimel het Spaanse pepertje, vermeng het met de kaas strooi dit mengsel over de chips.
  • Gratineer de tacochips onder de grill 5 minuten en bestrooi de soep ermee.