Chinees rundvlees met broccoli en paksoi

(voor 4 personen, 11 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram zilvervliesrijst ongekookt
  • 800 gram mager runder stoofvlees in blokjes
  • 1 paksoi in repen gesneden
  • 400 gram broccoli de roosjes
  • 2 koffielepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 verse gember 2×2 cm gesneden
  • 2 rode pepers in ringen gesneden
  • 3 sjalotjes in ringen gesneden
  • 2 sereh gekneusd, citroengras
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 blokjes groentebouillon opgelost in 400 ml water
  • 400 ml water om de 2 bouillonblokjes in op te lossen
  • verse koriander naar smaak, gesneden
  • 2 theelepel Chinees 5-kruidenpoeder
  • 2 limoenen het sap en de rasp ervan
  • 1 theelepel sesamzaadjes geroosterd
  • peper uit de molen
  • zout uit de molen

Instructies

  • Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de knoflook, sjalot, gember, peper en de serehstengels ( citroengras) tot het begint te kleuren.
  • Voeg dan het vlees toe en bak de blokjes rondom bruin.
  • Doe dan de tomatenpuree en de 5 kruidenpoeder erbij en goed door elkaar.
  • Voeg dan de hoisinsaus, sesamolie, sojasaus, bouillon, limoensap en de limoenrasp toe en roer door het vlees.
  • Zet het vuur laag en laat 3 uur sudderen in een afgesloten pan.
  • Haal na 3 uur de serehstengels eruit, voeg de paksoi toe en laat nog 30 minuten mee sudderen. Proef even en maak op smaak met verse peper en zout.
  • Laat het nog een half uurtje zonder deksel op de pan na sudderen.
  • Kook in dat half uurtje de broccoli en de rijst.
  • Garneer het vlees met de koriander en het sesamzaad.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eet smakelijk! (gemaakt in de 6 liter Crockpot)
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees