Chinese Gemengde Groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram champignons kleine
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 bosje lente-uitjes schoongemaakt
  • 150 gram peultjes schoongemaakt
  • 250 gram tahoe in blokjes
  • 200 gram bamboescheuten in dunne reepjes
  • 4 eetlepel olie
  • 10 bol gember in stukjes
  • ½ eetlepel aardappelmeel
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel bouillonpoeder voor 2 liter

Instructies

  • D olie onafgedekt 24 min. op vol vermogen verhitten.
  • De blokjes tahoe erdoor scheppen en enigszins bakken onafgedekt 5min. op vol vermogen.
  • Na 2 min. omscheppen.
  • Daarna de champignons, sla uitjes en bleekselderij toevoegen en alles goed door elkaar scheppen.
  • Het mengsel afgedekt verhitten in 35 min. op vol vermogen.
  • Vervolgens bamboespruiten, peultjes en stukjes gember erbij doen en weer omscheppen.
  • Het gerecht afgedekt in 2-3 min. op vol vermogen door en door warm laten worden.
  • In een kommetje het aardappelmeel mengen met azijn, gembersiroop en bouillonpoeder.
  • Dit mengsel door de groenten scheppen en het gerecht met bindmiddel in 1 min. afgedekt op volvermogen gaar laten worden.
  • Lekker met witte droog gekookte rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië