Chinese Gevulde Koolrolletjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bladeren chinese kool
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesnipperd
  • 1 eetlepel(s) chinese sojasaus
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 1 eetlepel(s) crème fraîche dikke
  • 300 gram rundergehakt
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de koolbladeren voorzichtig, wat uitslaan en leg ze tussen keukenpapier 1 min. op vol vermogen in de magnetron.
  • Neem ze uit de magnetron en leg ze naast elkaar op het aanrecht.
  • Meng de ui, knoflook, sojasaus, gemberpoeder, zout, peper en crème fraîche door het gehakt en maak er rolletjes van.
  • Wikkel elk rolletje in een koolblad en leg ze met de naad naar onderen in een lage en wijde ovenschaal.
  • Zet de koolrolletjes ca. 6 min. op vol vermogen in de magnetron.
  • De overgebleven kool in repen snijden, wassen en laten uitlekken.
  • Leg de groente met 3 eetlepels water in een schaal met deksel en voor 500 gram kool is de magnetrontijd ca. 7 min. op vol vermogen.
  • Geef er een pindasaus, witte rijst en de overgebleven kool bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië