Chinese kippensoep van Astrid Veltman v5
Ingrediënten
Instructies
- Schil de gemberwortel en snijd hem in heel dunne reepjes.
- Was de peultjes en haal ze af.
- Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringetjes.
- Strooi de inhoud van het zakje soep in 1 liter handwarm water, voeg de gember toe en breng de soep al roerend aan de kook.
- Voeg de paprika en de peultjes toe en kook de soep 4 minuten.
- Neem de pan van het vuur en roer er dan de mie door.
- Laat de soep 2 minuten staan, schep nogmaals goed door en breng de soep op smaak met de sherry.
- Bak intussen van de eieren, peper en zout een omelet, rol hem op en snijd hem in plakjes.
- Verdeel de soep en de ei-rolletjes over grote kommen en garneer met de ringetjes bosui en de croûtignos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: Vervang voor een extra gevulde Chinese tomatensoep het zakje Chinese kippensoep door 1 zakje Chinese tomatensoep.