Chinese kippensoep van Astrid Veltman v5

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ½ cm verse gember
  • 75 gram peultjes
  • 1 paprika
  • 1 bosuitje
  • 1 zakje kippensoep Knorr
  • 100 gram Chinese instant-mie
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 ei
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels Croûtignos Saladeversierder met ui en knoflook

Instructies

  • Schil de gemberwortel en snijd hem in heel dunne reepjes.
  • Was de peultjes en haal ze af.
  • Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringetjes.
  • Strooi de inhoud van het zakje soep in 1 liter handwarm water, voeg de gember toe en breng de soep al roerend aan de kook.
  • Voeg de paprika en de peultjes toe en kook de soep 4 minuten.
  • Neem de pan van het vuur en roer er dan de mie door.
  • Laat de soep 2 minuten staan, schep nogmaals goed door en breng de soep op smaak met de sherry.
  • Bak intussen van de eieren, peper en zout een omelet, rol hem op en snijd hem in plakjes.
  • Verdeel de soep en de ei-rolletjes over grote kommen en garneer met de ringetjes bosui en de croûtignos.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip: Vervang voor een extra gevulde Chinese tomatensoep het zakje Chinese kippensoep door 1 zakje Chinese tomatensoep.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst China