Chinese kool met cashewnoten
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 500 g Chinese kool
- 1 rode Spaanse peper
- ½ zakje verse koriander á 15 g,
- 2 eetlepel(s) olie
- 100 g gezouten cashewnoten
- 1 eetlepel(s) Chinese sojasaus Chinese Emperor,
- 1 eetlepel(s) azijn
- ½ eetlepel(s) vloeibare honing
- zout
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Kool schoonmaken, in repen snijden en wassen.
- Peper wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in smalle reepjes snijden.
- Koriander fijnknippen.
BEREIDEN:
- In wok olie verhitten.
- Cashewnoten ca. 2 minuten roerbakken.
- Uit pan op bord scheppen.
- In bakvet peper ca. 1 minuut roerbakken.
- Kool toevoegen en nog ca. 5 minuten roerbakken tot kool geslonken is.
- Intussen sojasaus, azijn en honing door elkaar roeren.
- Sojamengsel en noten door kool scheppen.
- Nog ca. 1 minuut al omscheppend mee warmen.
- Op smaak brengen met zout.
- Koriander erdoor scheppen.
- Overdoen in 'schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met Chinese eiermie.
Voedingswaarden
Calories: 445 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 12 g | Vet: 36 g