Chinese koolstamppot met spekjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g kruimig kokende aardappelen geschild en gehalveerd
  • zout
  • 1 zakje nasikruiden
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 lente-/bosuitjes in ringetjes
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 200 g magere gerookte spekblokjes
  • ½ Chinese kool in repen
  • ½ eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in water met zout in ca 20 minuten.
  • Wel de nasikruiden in een beetje warm water.
  • Verhit de olijfolie.
  • Bak hierin de bosui, knoflook en spekblokjes.
  • Schep de kool , nasikruiden en ketjap erdoorheen en roerbak nog 5 minuten.
  • Stamp de gare aardappelen fijn tot puree en meng door het koolmengsel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

bestrooi de stamppot eens met gefrituurde uitjes.

Variatietip:

vervang de Chinese kool door spitskool en de spekjes door reepjes salami of chorizo
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot / Varkensvlees