Chinese krabbetjes met atjar-salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg gemarineerde Chinese krabbetjes (toko) of varkensribbetjes
  • 1 grote atjar tjampoer toko
  • 200 gram rijst
  • 4 ei
  • 1 prei
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel nasi-kruiden
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • sambal
  • 100 gram gezouten vliespinda's
  • 4 banaanbladeren of dubbele stukken aluminiumfolie
  • ½ komkommer
  • 50 gram taugé
  • pittige kroepoek

Instructies

  • Ontsteek de barbecue 3-4 1/2 uur voor het bereiden, zodat de kolen gloeiendheet kunnen worden.
  • Kook de rijst in ruim kokend water 8 minuten, giet af en doe de rijst terug in de pan.
  • Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken en pel ze.
  • Snijd de prei in ringen en fruit die in wat olie.
  • Pers de knoflook erboven uit en roer de kruiden erbij.
  • Schep de rijst erbij en laat die al omscheppend kort bakken.
  • Breng op smaak met wat ketjap, voeg eventueel wat sambal toe en schep de pinda's erdoor.
  • Druk 1/8 deel van de rijst in een kommetje, leg daarop een ei en dek dit met nog 1/8 deel van de rijst af. Druk het geheel aan en stort het op een bananenblad of stuk
  • aluminiumfolie. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op het rooster van de barbecue.
  • Keer de krabbetjes regelmatig, bestrijk ze met de marinade en rooster ze in 15 minuten gaar, niet te dicht bij de kooltjes om verbranden te voorkomen.
  • Vermeng de verse atjar in een slaschaal met de gesneden komkommer en de taugé.

Notities / Tips / Wijnadvies

Krabbetjes worden meestal voorgekookt verkocht, zodat u de bereidingstijd kunt verkorten en de kans op bederf wordt beperkt. Serveer met kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst China