Chinese mie met groenten en tofu van Onbekende Auteur

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram tofu in blokjes
  • 1 rode peper gesnipperd
  • 3 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram Oosterse wokgroenten
  • 250 gram Chinese mie
  • 250 gram gemengde champignons (soepmix)
  • 3 eetlepel ketjap manis
  • 1 deciliter kruidenbouillon (van een tablet)
  • peper
  • zout
  • 1 prei in hele dunne ringen

Instructies

  • Bak de tofu met het pepertje in de hete olie lichtbruin en neem ze uit de pan.
  • Bak de ui ± 5 minuten in het bakvet. 
  • Voeg de Oosterse wokgroenten toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee. 
  • Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de champignons 3 minuten op een hoog vuur mee en voeg de ketjap, de tofu, de bouillon en peper en zout naar smaak toe. 
  • Warm alles goed door.
  • Schep de prei erdoor en warm nog 1 minuuut goed door. 
  • Serveer met de Chinese mie. 

Wijnadvies: Andes Peaks Chardonnay

    ————————————————————————————————–
    Recept categorieën Pasta
    Geschikt voor Dieët: Vegetarisch