Chinese roerbakschotel

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g varkensvlees van de schouder of bil
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • ½ rode peper
  • 100 g gesneden prei
  • 100 g champignons
  • 100 g sojascheuten
  • 75 g gekookte mie
  • 1 eetlepel(s) donkere sojasaus
  • ½ teentje knoflook

Instructies

  • Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij ‘m fijn.
  • Verhit een eetlepel olie in de wok.
  • Pel de knoflook, pers ‘m uit en bak ‘m gedurende 1 minuutje samen met de peper op de hoogste stand.
  • Snij het vlees in reepjes, voeg ze toe en laat 2 minuten meebakken.
  • Schep daarna het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de champignons, sojascheuten en prei een 2-tal minuutjes.
  • Trek de mie uit elkaar en laat ‘m 2 minuten meebakken.
  • Voeg het vlees toe zodra de mie warm is.
  • Verwarm nog even door en breng op smaak met sojasaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer het gerecht met pinda’s en blokjes tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst China