Chinese Soep Van Kip En Tahoe

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon sterke / van restjes kippenvlees
  • ¼ blik tahoe
  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 100 gram ham gesnipperd
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 teen knoflook geperste
  • 1 mespunt ve-tsin
  • 2 schijfjes gemberwortel verse
  • 2 eetlepel rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetlepel sojasaus

Instructies

  • Snijd de tahoe in blokjes van 1 cm en laat ze marineren in een papje van maïzena, rijstwijn (of droge sherry), sojasaus, knoflook en geraspte gember.
  • Breng de bouillon met restjes vlees aan de kook.
  • Laat de tahoe er 3 min. in meekoken.
  • Doe de ham en bieslook in soepkommen of terrine.
  • Maak de soep af met ve-tsin en giet hem over de ham en bieslook. Roer alles goed om.

Magnetron:

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Marineer de tahoe zoals aangegeven.
  • Breng de bouillon in een glazenlitermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
  • Doe de tahoe erin en verwarm de soep afgedekt 1 min. op 100%.
  • Ga verder te werk als hierboven beschreven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Magnetron koken / Soep
Land van herkomst Indonesië