Chinese tomatensoep met taugé en noedels

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese tomatensoep met taugé en noedels

Chinese tomatensoep met taugé en noedels

Categorie Soep
Keuken China
Opmerking Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 150 gram geraspte wortel
  • 1 bakje (200 gram) taugé
  • 2 pakjes (0.5 liter) tomaat
  • Conimex Woksaus Sweet en Sour
  • Conimex Wok Olie
  • 4 ei
  • 2 kruidenbouillon tabletten
  • ½ pak (125 gram) Conimex Wok Noedels

Hoe maak ik het klaar

  • Kook de eieren in ruim kokend water in ca. 8 minuten hard. 
  • Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de geraspte wortel 1 minuut.
  • Voeg de gezeefde tomaten, ¾ l koud water en de bouillontabletten toe, breng de soep aan de kook, even roeren en laat ca. 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken. 
  • Verkruimel de woknoedels boven de soep en kook de noedels in ca. 2 minuten gaar.
  • Breng de soep op smaak met de woksaus (ca. 8 eetlepels) en roer de taugé erdoor en leg de eieren erin.
  • Schep de soep in diepe kommen.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Zet Conimex Lange Plakken, Gebakken Uitjes en fijngeknipte bieslook op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip: Gebruik in plaats van geraspte wortel soepgroenten. Garneer met krokante mihoen of noedels: verhit een ruime laag olie in een diepe wok en frituur 100 g mihoen of woknoedels in 4 porties in enkele seconden krokant. Leg de krokante mihoen of noedels op de soep.