Chinese zoetzuur gehaktballetjes met mie en boontjes
Ingrediënten
- 600 g sperziebonen
- Conimex Ketjap Manis
- 1 zak Conimex Chinese Eiermie
- 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
- 400 g gehakt
- Conimex Wok Olie
- 2 eetlepel(s) bieslook fijngeknipte
Instructies
- Maak de boontjes schoon, verwijder de uiteinden.
- Kook de boontjes in ruim kokend water met een scheutje ketjap in 10-15 minuten gaar.
- Afgieten, laten uitlekken en omscheppen met 2 eetlepels ketjap manis.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water met ketjap aan de kook.
- Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
- Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
- Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
- Meng het gehakt met de marinademix.
- Rol er kleine balletjes ter grootte van pingpongballetjes van.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de gehaktballetjes 4 minuten.
- Voeg 3½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
- Breng het aan de kook en laat de gehaktballetjes 8 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer de bieslook erdoor.
- Schep de boontjes, de mie en daarop de gehaktballetjes op 4 borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Servertip:
Zet om het gerecht extra lekker en pittig te maken Conimex Gebakken uitjes, Sambal Manis en Atjar Tjampoer op tafel om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip:
Bak met de gehaktballetjes stukjes paprika mee. Bestrooi met lente-uienringetjes.