Chinese zoetzuur gehaktballetjes met mie en boontjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g sperziebonen
  • Conimex Ketjap Manis
  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie
  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
  • 400 g gehakt
  • Conimex Wok Olie
  • 2 eetlepel(s) bieslook fijngeknipte

Instructies

  • Maak de boontjes schoon, verwijder de uiteinden.
  • Kook de boontjes in ruim kokend water met een scheutje ketjap in 10-15 minuten gaar.
  • Afgieten, laten uitlekken en omscheppen met 2 eetlepels ketjap manis.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water met ketjap aan de kook.
  • Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
  • Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Meng het gehakt met de marinademix.
  • Rol er kleine balletjes ter grootte van pingpongballetjes van.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de gehaktballetjes 4 minuten.
  • Voeg 3½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het aan de kook en laat de gehaktballetjes 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer de bieslook erdoor.
  • Schep de boontjes, de mie en daarop de gehaktballetjes op 4 borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Servertip:
Zet om het gerecht extra lekker en pittig te maken Conimex Gebakken uitjes, Sambal Manis en Atjar Tjampoer op tafel om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip:
Bak met de gehaktballetjes stukjes paprika mee. Bestrooi met lente-uienringetjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst China