Chocolade-gembercake

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 120 gram suiker
  • 220 gram gezeefde bloem
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 70 gram poedersuiker
  • 4 eieren
  • 150 gram gekonfijte gember
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 pakje vanillesuiker
  • wat geraspte citroenschil
  • boter en bloem voor de vorm
  • poedersuiker voor de afwerking

Instructies

  • Snijd de gekonfijte gember in stukjes en laat ze tot het gebruik in de
  • sinaasappellikeur trekken.
  • Breek de chocolade in stukjes.
  • Splits de eieren.
  • Klop de boter met de poedersuiker, de vanillesuiker en de geraspte citroenschil met een garde tot een gladde crème en roer er geleidelijk de eidooiers door.
  • Klop het eiwit stijf, meng 1/3 ervan door de crème en spatel er de rest voorzichtig door, samen met de bloem.
  • Roer er voorzichtig de stukjes gember en chocolade door.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Vet een cakevorm met boter in en strooi er wat bloem in.
  • Doe het cakemengsel in de vorm en bak de cake 50 minuten.
  • Neem de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake