Mix de eieren met de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout tot een dikke schuimige massa ontstaat (zo’n vijf minuten).
Voeg in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel en de 15 gram cacao toe.
Verdeel het beslag over twee ingevette vormen en breek 50 gram chocolade in kleine stukjes.
Verdeel de stukjes over een van de twee gevulde bakvormen; dit wordt de bodem.
Bak de beide taartdelen in ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven (180 gradetot de binnenkant niet meer zacht is.
Test dit met een breinaald of satéprikker.
Verwarm de overige chocolade met 100 ml slagroom in een pan tot alles gesmolten is en klop de overige slagroom met de theelepels cacao en suiker stijf.
Besmeer de onderste taarthelft (die met de chocoladestukjerijkelijk met de geklopte slagroom en plaats de andere taarthelft erbovenop.
Giet of smeer de gesmolten chocolade eroverheen en laat het glazuur in de koelkast opstijven.