Chocoladetaart van Onbekende Auteur

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 135 gram zelfrijzend bakmeel
  • 15 gram cacao
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 ml light slagroom
  • 1 theelepel cacao
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Mix de eieren met de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout tot een dikke schuimige massa ontstaat (zo’n vijf minuten).
  • Voeg in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel en de 15 gram cacao toe.
  • Verdeel het beslag over twee ingevette vormen en breek 50 gram chocolade in kleine stukjes.
  • Verdeel de stukjes over een van de twee gevulde bakvormen; dit wordt de bodem.
  • Bak de beide taartdelen in ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven (180 gradetot de binnenkant niet meer zacht is.
  • Test dit met een breinaald of satéprikker.
  • Verwarm de overige chocolade met 100 ml slagroom in een pan tot alles gesmolten is en klop de overige slagroom met de theelepels cacao en suiker stijf.
  • Besmeer de onderste taarthelft (die met de chocoladestukjerijkelijk met de geklopte slagroom en plaats de andere taarthelft erbovenop.
  • Giet of smeer de gesmolten chocolade eroverheen en laat het glazuur in de koelkast opstijven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Taart