Chutney van tomaten en aubergines

Lekker bij vlees en gevogelte
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 rode Spaanse peper
  • zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 deciliter yoghurt

Instructies

  • Kruis de tomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water.
  • Ontvel ze en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verdeel de gewassen aubergine in kleine blokjes.
  • Verhit de olie en roerbak hierin de aubergineblokjes circa 3 minuten.
  • Roer de tomaten erdoor en laat het mengsel afkoelen.
  • Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  • Voeg ze met een beetje zout bij de aubergine en de tomaten.
  • Meng de mosterd en het geperste teentje knoflook door de yoghurt en schep het tomaten-auberginemengsel erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak meer chutney; in een schone pot is het minimaal 1 week houdbaar in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch