Ciabatta van Astrid Veltman 2
(2 broden)
Ingrediënten
- 400 gram gezeefd tarwebloem bij voorkeur Italiaanse Dopio Zero
- 20 gram gist
- 3 dl lauw Water
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels zout
Instructies
- Maak een papje van 3/4 van het water en de gist.
- Doe 300 gr bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden, giet het gist mengsel daarin en meng dit door de bloem.
- Kneed het deeg 5 minuten, dek de kom met een vochtige doek af en laat het deeg op een warme plaats rijzen.
- Kneed het deeg nogmaals en voeg de rest van de bloem en van het water, de olijfolie en zout toe.
- Kneed het deeg opnieuw 5 minuten intensief en laat het opnieuw rijzen.
- Verdeel het deeg in tweeën en geef het een langwerpige vorm.
- Leg het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en bak het in 25 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven bruin en gaar.