Ciabatta van Astrid Veltman 2

(2 broden)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram gezeefd tarwebloem bij voorkeur Italiaanse Dopio Zero
  • 20 gram gist
  • 3 dl lauw Water
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zout

Instructies

  • Maak een papje van 3/4 van het water en de gist.
  • Doe 300 gr bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden, giet het gist mengsel daarin en meng dit door de bloem.
  • Kneed het deeg 5 minuten, dek de kom met een vochtige doek af en laat het deeg op een warme plaats rijzen.
  • Kneed het deeg nogmaals en voeg de rest van de bloem en van het water, de olijfolie en zout toe.
  • Kneed het deeg opnieuw 5 minuten intensief en laat het opnieuw rijzen.
  • Verdeel het deeg in tweeën en geef het een langwerpige vorm.
  • Leg het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en bak het in 25 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven bruin en gaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst Italië