Ciabatta van Astrid Veltman 4

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram tarwebloem
  • 20-25 gram verse gist
  • 1 theelepel suiker
  • 31/2 dl lauwwarm water
  • zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 10 zwarte of groene ontpitte olijven
  • 10 gedroogde tomaatjes

Instructies

  • Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Verkruimel de gist boven een kommetje en voeg de suiker en 3 eetlepels lauwwarm water toe.
  • Laat het mengsel 10 minuten staan en schenk het dan in het kuiltje.
  • Strooi zout langs de rand van de bloem.
  • Vermeng de olijfolie met de rest van het water, schenk dit erbij en kneed het tot een deeg.
  • Snijd de olijven en de tomaatjes fijn en meng ze door het deeg.
  • Laat het afgedekt op een warme, tochtvrije plaats staan.
  • Kneed het nog een keer door, maak er een lange rechthoek van en snijd hier 10 kleine rechthoekjes uit.
  • Leg die op een met bakpapier bekleed ovenrooster en laat ze, afgedekt met een vochtige theedoek, 30 minuten narijzen.
  • Bestrooi de bovenkant met bloem en bak het brood in het midden van een op 220°C voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst Italië