Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje.
Verkruimel de gist boven een kommetje en voeg de suiker en 3 eetlepels lauwwarm water toe.
Laat het mengsel 10 minuten staan en schenk het dan in het kuiltje.
Strooi zout langs de rand van de bloem.
Vermeng de olijfolie met de rest van het water, schenk dit erbij en kneed het tot een deeg.
Snijd de olijven en de tomaatjes fijn en meng ze door het deeg.
Laat het afgedekt op een warme, tochtvrije plaats staan.
Kneed het nog een keer door, maak er een lange rechthoek van en snijd hier 10 kleine rechthoekjes uit.
Leg die op een met bakpapier bekleed ovenrooster en laat ze, afgedekt met een vochtige theedoek, 30 minuten narijzen.
Bestrooi de bovenkant met bloem en bak het brood in het midden van een op 220°C voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.