Ciabattina met sardientjes
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 2 ciabatttina's 225 g,
- 2 blik sardientjes in olie á netto 120 g,
- 2 tomaten
- 8 groene olijven met piment potje, Drossa,
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Intussen ciabattina's als broodjes opensnijden.
- Sardientjes laten uitlekken en graatjes verwijderen.
- Sardientjes halveren.
- In midden van oven ciabattina's (met korstkant boven) ca. 5 minuten bakken.
- Intussen tomaten wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
- Olijven in plakjes snijden.
- Broodjes uit oven nemen, maar oven laten aanstaan.
- Broodjes beleggen met tomatenplakjes, sardientjes en olijfplakjes.
- Bestrooien met peper.
- In midden van oven broodjes in ca. 5 minuten lauwwarm laten worden.