Citroencake met bloemetjes

Citroencake met bloemetjes

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 225 gram suiker
  • 225 gram boter zeer zachte
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el melk
  • Citroen extract

Voor de crème au beurre:

  • 100 gram water
  • 240 gram suiker
  • 100 gram eiwit
  • 360 gram echte boter op kamertemperatuur
  • 2 vanillestokjes De zaadjes er van of vanille extract

Extra nodig:

  • Poedersuiker
  • Scheutje warm water
  • Kleurstoffen

Instructies

  • Klop de eieren en de suiker tot een schuimig beslag. Voeg de boter, het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, de melk en het citroen extract toe en mix verder totdat je een glad beslag krijgt. Neem een tulband vet deze in. Stort hierin het beslag bak de cake op 170 ° C in ongeveer 1 uur gaar. Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.
  • Maak ondertussen de crème au beurre.
  • Doe het water samen met de suiker in een pan en breng aan de kook. Voeg de zaadjes en de vanillestokjes toe en laat deze mee koken. Laat het koken tot je de temperatuur hebt bereikt van 121°C. Ondertussen dat je suikerwater kookt klop je de eiwitten mooi stijf. Haal de vanillestokjes uit het suikerwater en voeg het suikerwater toe aan het eiwit en laat de machine het geheel nu terug koud kloppen. Dit duurt ca 20 à 25 minuutjes. Voeg dan de zachte boter toe en klop goed door tot een egale crème. Gebruik je vanille extract ? Voeg dat dan nu toe en klop door.
  • Wanneer de tulband is afgekoeld neem je een kommetje. Doe hierin de poedersuiker met een heel klein scheutje water. Meng goed door tot een redelijk papje. Schenk dit nu over de tulband zodat het aan de randen nog iets afloopt. Laat het glazuur opstijven.
  • Neem nu een paar kommetjes en verdeel hierin de crème. Voeg aan elk kommetje een andere kleurstof toe. Meng goed door.
  • Neem nu plastic folie en leg hierop de crème. Draai de folie op zodat je een snoeprolletje krijgt. Neem een aantal spuitzakken en knip ze op maat voor de spuitmondjes. Leg de plastic folie met crème nu in de spuitzak. Knijp zodat de crème aan het mondje zit. Draai goed aan en leg aan de kant totdat alle spuitzakken klaar zijn. Spuit nu willekeurig de bloemen en de blaadjes op het glazuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Koel bewaren maar niet in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake