Citroenkip met pasta

      Reacties uitgeschakeld voor Citroenkip met pasta

Citroenkip met pasta

Categorie gevolgelte
Keuken Italië
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 4 kipkarbonades
  • 4 uien in ringen
  • het sap en de rasp van 2 citroenen
  • zout peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel salie
  • 1 dl kippenbouillon
  • 300 gr tagliatelle

Hoe maak ik het klaar

  • Leg de kipkarbonades in een schaal, verdeel de ui, het citroensap en de -rasp erover en laat de kip ± 1 uur marineren (af en toe omdraaien).
  • Neem de karbonades uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit de olie en bak de kip in ± 20 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  • Neem de kipkarbonades uit de pan en houd ze warm.
  • Bak in dezelfde pan de uiringen uit de marinade met salie ± 10 minuten zachtjes.
  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
  • Schenk de marinade en de bouillon bij de ui, breng dit aan de kook, laat de saus ± 10 minuten inkoken en warm de kipkarbonades erin op.
  • Serveer het geheel Bij de tagliatelle.