Citroenkip met roergebakken worteltjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g worteltjes panklare
  • 4 enkele kipfilets
  • versgemalen peper
  • zout
  • 3 eetlepel(s) Bakken & Braden vloeibaar
  • rasp en sap van 1 schoongeboende citroen
  • 1 zak panklare prei à 250 g
  • 4 zakjes aardappelpuree à la minute pak à 8 zakjes

Instructies

  • Snijd de worteltjes in schuine plakjes.
  • Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in 2 eetlepels van het hete bakvet aan beide kanten bruin.
  • Voeg er voorzichtig 2 dl heet water, het citroensap en de rasp aan toe en laat ze in ± 15 minuten helemaal gaar worden.
  • Keer ze regelmatig.
  • Verhit de rest van het bakvet in een wok en roerbak de worteltjes ± 5 minuten.
  • Voeg de prei toe en bak hem ± 3 minuten mee.
  • Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Breng de groenten op smaak met peper en zout en serveer met de puree, de kip en de jus.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip