Citroenpasta met garnalen

AllerHande augustus 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 500 g gepelde tijgergarnalen diepvries
  • 6 eetlepel(s) olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma
  • 500 g paglia e fieno verse pasta
  • 1 zakje verse bieslook 25 g

Instructies

  • Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Citroen uitpersen.
  • Garnalen in vergiet doen en onder heet stromend water laten ontdooien.
  • Garnalen laten uitlekken en dan goed droogdeppen met keukenpapier.
  • In wok chiliolie verhitten, tijgergarnalen ca. 7 minuten roerbakken.
  • Intussen pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Pasta afgieten.
  • Garnalen afblussen met citroensap, saus op hoog vuur even laten inkoken.
  • Pasta en citroenrasp door garnalen scheppen en 1 minuut meewarmen.
  • Pasta over vier borden verdelen, bieslook erboven fijn knippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië