Citroenpasta met garnalen
AllerHande augustus 2002
Ingrediënten
- 1 citroen
- 500 g gepelde tijgergarnalen diepvries
- 6 eetlepel(s) olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma
- 500 g paglia e fieno verse pasta
- 1 zakje verse bieslook 25 g
Instructies
- Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
- Citroen uitpersen.
- Garnalen in vergiet doen en onder heet stromend water laten ontdooien.
- Garnalen laten uitlekken en dan goed droogdeppen met keukenpapier.
- In wok chiliolie verhitten, tijgergarnalen ca. 7 minuten roerbakken.
- Intussen pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
- Pasta afgieten.
- Garnalen afblussen met citroensap, saus op hoog vuur even laten inkoken.
- Pasta en citroenrasp door garnalen scheppen en 1 minuut meewarmen.
- Pasta over vier borden verdelen, bieslook erboven fijn knippen.