Citroensoep met rijst

      Reacties uitgeschakeld voor Citroensoep met rijst

Citroensoep met rijst

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bouillon boven een maatbeker (bewaar het kippevlees en vul met water tot 1 liter aan.
  • Snijd het kippevlees in stukjes.
  • Breng de bouillon met het bouillontablet aan de kook, voeg de rijst toe en kook die in ± 15 minuten gaar.
  • Was intussen de paprika, maak hem schoon en snijd hem in heel kleine stukjes.
  • Snijd van een halve citroen 4 dunne schijfjes en pers de rest van de citroenen uit.
  • Klop de eieren met een mixer schuimig, voeg scheutje voor scheutje het citroensap toe, voeg dan al kloppend scheutje voor scheutje ± 2 dl hete bouillon toe en klop van het vuur af het eimengsel door de rest van de bouillon.
  • Roer het kippevlees, de paprikastukjes en het citroensap door de soep en maak haar op smaak af met zout en peper.
  • Verwarm de soep zo nodig nog even zachtjes laat haar niet meer koken.
  • Verdeel de soep over 4 kommen, leg in elke kom een schijfje citroen en knip er de peterselie boven fijn.

Tips / Opmerkingen

Lekker met warm stokbrood en boter.