Citroensoep met rijst
Ingrediënten
- 1 pot kippenbouillon met kippevlees
- ½ kippenbouillon
- 75 gram rijst
- 1 paprika
- 2 kleine citroen
- 2 ei
- 1 theelepel citroensap
- zout
- versgemalen peper
- 4 takjes peterselie
Instructies
- Zeef de bouillon boven een maatbeker (bewaar het kippevlees en vul met water tot 1 liter aan.
- Snijd het kippevlees in stukjes.
- Breng de bouillon met het bouillontablet aan de kook, voeg de rijst toe en kook die in ± 15 minuten gaar.
- Was intussen de paprika, maak hem schoon en snijd hem in heel kleine stukjes.
- Snijd van een halve citroen 4 dunne schijfjes en pers de rest van de citroenen uit.
- Klop de eieren met een mixer schuimig, voeg scheutje voor scheutje het citroensap toe, voeg dan al kloppend scheutje voor scheutje ± 2 dl hete bouillon toe en klop van het vuur af het eimengsel door de rest van de bouillon.
- Roer het kippevlees, de paprikastukjes en het citroensap door de soep en maak haar op smaak af met zout en peper.
- Verwarm de soep zo nodig nog even zachtjes laat haar niet meer koken.
- Verdeel de soep over 4 kommen, leg in elke kom een schijfje citroen en knip er de peterselie boven fijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met warm stokbrood en boter.