Civet de Lievre aux Pruneaux van Henk van Lierop

Hazepeper met pruimen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram lenteui
  • 1 haas
  • 50 gram boter
  • 250 gram gedroogde pruimen
  • zout
  • peper
  • 1 glaasje cognac
  • 100 gram mager gerookt spek
  • 1 fles rode wijn

Instructies

  • Ontpit de pruimen en laat deze 12 uur wellen in koud water.
  • Snij de haas in stukken, schil de uitjes en snij ze in ringen.
  • Doe de haas in een kom, geef er de uien bij, schenk de wijn en de cognac erover en laat dit alles 15 minuten marineren. Haal de stukken haas uit de marinade, snij het spek in kleine brunoise.
  • Smelt de boter in een pan, voeg de stukjes spek toe en sauteer deze even aan.
  • Voeg dan de stukken haas toe en sauteer deze bruin.
  • Geef er dan de marinade over doe de deksel op de pan en laat 15 minuten koken. Haal dan de haas uit de pan en geef er zout en peper over.
  • Giet de pruimen af en voeg deze bij de haas.
  • Voeg dan de gepasseerde saus bij en laat op klein vuur 35 minuten zachtjes koken.
  • Geef de haas in een voorverwarmde dienschaal.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Frankrijk